Hodočašće Padova - Asiz - Loreto-San Giovanni Rottondo - Monte San Angelo

www.svetazemlja.com

19. 6. - 25. 6. 2017.

19/20. 6. 2017. HERCEGOVINA - PADOVA - ASIZ

Polazak iz Hercegovine u 18:00 sati. Vožnja auto - putem do Padove. Po dolasku, razgled svetišta sv. Leopolda Mandića, sv. Justine i sv. Ante. Sveta Misa u bazilici sv. Ante. Poslije mise nastavak puta za Asiz. Po dolasku, obilazak Bazilike Gospe od Anđela u kojoj se nalazi kapelica Porziunkula, mjesto Franjine smrti 1226. godine. Smještaj u hotel, večera, noćenje. 

21. 6. ASIZ 

Poslije doručka, sveta Misa na grobu svetog Franje, te poslije razgled Donje i Gornje bazilike, crkve sv. Damjana, u kojoj je 1205. godine Franjo dobio poziv da popravi kuću koja se ruši, katedrale sv. Rufina s krstionicom u kojoj je kršten sv. Franjo, zatim crkve i groba sv. Klare i Nove crkve, izgrađene na rodnoj kući sv. Franje. Večera u hotelu, noćenje.

22. 6. ASIZ - LORETO - SAN GIOVANNI ROTTONDO

Doručak. Poslije doručka nastavak putovanja do Cascie, svetište sv. Rite. Sv. Rita bila je sestra iz reda sv. Augustina, koja je živjela u XIV i XV. stoljeću. Zaštitnica je bespomoćnih i beznadnih slučajeva, a sveticom je proglašena 1900 - te godine. Nastavak putovanja do Loreta. Razgled najvećeg talijanskog Marijanskog svetišta u kome se čuva Nazaretska kućica. Sveta misa, te nastavak putovanja za San Giovanni Rottondo. Po dolasku, smještaj u hotelu, večera, noćenje. 

23. 6. SAN GIOVANNI ROTONDO

Doručak. Poslije doručka, razgled San Giovanni Rottonda, poznatog hodočasničkog mjesta u kojemu je do smrti živio sveti padre Pio, čije je tijelo neraspadnuto do danas. Padre Pio je zadobio stigme. Na socijalnom planu se zalagao za ublažavanje patnji bolesnih i siromašnih, pa je osnovao "Kuću za ublaživanje patnji", a na duhovnom organizira Molitvene skupine, poznate i kao rasadnik vjere i ognjište ljubavi. Sveta misa i obilazak stare i nove crkve. Ručak u hotelu, te poslije ručka, pobožnost Puta sv. Križa i obilazak groba i muzeja Padre Pia. Povratak u hotel za večeru, noćenje. 

24. 6. SAN GIOVANI ROTONDO - MONTE SAN ANGELO SUR GARGANO - DUBROVNIK

Doručak. Poslije doručka odlazak do Monte Sant'Angela sul Gargano, svetišta sv. Mihovila Arkanđela, koji se ukazao u jednoj špilji 490. godine. Svetište je 2011. Godine uvršteno na UNESCO - v popis mjesta svjetske baštine u Europi. Sveta misa, te razgled svetišta - crkva Santa Maria Maggiore, langobardska grobnica kralja Rotharia, normanski dvorac... Slijedi odlazak u Bari. Po dolasku odlazak do crkve sv. Nikole, u kojoj se nalaze relikvije i tijelo sveca od 1087 godine. Razgled crkve. U kripti nad grobom se nalazi velika srebrna ikona sveca, za koju se vjeruje da je čudotvorna. Poslije obilaska ukrcaj na trajekt Jadrolinije te polazak u 22:00 sata. Noćna plovidba do Dubrovnika - smještaj avio sjedala... 

25. 6. DUBROVNIK - HERCEGOVINA

Dolazak u Dubrovnik ujutro. Poslije obavljenih carinskih formalnosti, nastavak putovanja prema odredištu i dolazak oko podne.